pondělí 21. března 2016

Vítání jara

Všichni plánujeme velké výpravy. Dobrodružství, která nás zavedou do dalekých končin, kde unikneme všedním starostem a kde za každým rohem čeká něco nového. Bohužel jen u mála z nich nakonec dokážeme vytrvat a uvést je do reality. Co nám ale brání udělat i krátký výpad ze svého komfortu a vyčistit si hlavu. Pravdou je, že takový malý výlet může být v běžném životě mnohem prospěšnější. Zabouchnout dveře a alespoň na jednu jedinou noc nechat všechno za sebou. Samozřejmě strávit několik týdnů i měsíců cestováním po cizích krajích je krásný zážitek. Ale vyrazit na jednu jedinou noc je mnohem lepší než nevyrazit vůbec.


Jarní rovnodennost mi poskytla dokonalou záminku právě k takovému výletu. Přichází jaro a to je třeba oslavit. Nejlépe na vlastní kůži.  Nic velkého, pár kilometrů od domova, ale přesto v jiné realitě. Rozdělat si večer oheň, opéct buřta, spláchnout ho pivem a usnout pod širákem. To je ta nejlepší regenerace pro zmoženou hlavu i tělo. Restart do dalších dní.




Je to tak jaro přichází. jsou zatím jen malé náznaky, ale potěší.


Jen pár základních věcí, nic moc není potřeba. Trochu jídla, nějaké pití, karimatka spacák....


A užít si radost s pohybu.


Všímat si drobností.


Ty velkolepé okamžiky příjdou vzápětí.


Posbírat dřevo, zabezpečit ohniště, přichystat večeři. Jak jednoduché ale povznášející.


I raní káva chutná v lese jinak. Věřte mi.... je lepší


Pobalit bivak a opět na kolo. nejlépe oklikou zpátky domů.


Mým cílem byly Slatinné vrchy, respektive ten nejvyšší z nich. Sopečný kopec mimo turistické trasy ztracený v lesích Máchova kraje.